Vlees met paprika's en pruimen

Benodigdheden:

Vlees (ik heb 2/3 stukken genomen)
2 Knorr vlees blokje
Komijn
Gember
Peper
Paprikapoeder
Chilipoeder
Zout
Vleeskruiden
Ras el Hanout
2 teentjes knoflook
3 uien
Koriander
Gemengde olie

Rode paprika
Groene paprika
Gele paprika
Oranje paprika
Groene olijven met of zonder pit

Pruimen
Beetje olie
Kaneel
Suiker

Bereiding:

Hak 2 uien in een keukenmachine samen met de koriander en doe deze in een kom voeg een beetje gemengde olie en toe en de kruiden. Je kunt 1 theelepel toevoegen van alle kruiden. Ligt aan de hoeveelheid vlees wat je gebruikt. Het beste en lekkerste is om het vlees 1 dag van te voren te marineren en in de koelkast te bewaren. Zodat de kruiden nog beter intrekken.
Doe klein beetje olie in een pan en bak hierin het vlees tot het dicht is geschroeid. Voeg 1 gesneden ui toe en de geperste knoflook, je kunt klein beetje van de kruiden nogmaals toevoegen en voeg daarna water toe, vlees moet er net niet onder zitten. En laat het ongeveer voor 1,5 uur pruttelen, tot het vlees zacht en mals is. Doe het vlees daarna in de oven onder de grill voor een paar minuten.

Grill de paprika's tot het velletje zwart wordt en doe deze in een zakje en laat het afkoelen. Haal ze daarna uit het zakje en ontvel ze, verwijder de zaadlijsten en was de paprika's. Snijd ze in lange stukjes en doe deze in een koekenpan met een beetje saus van het vlees en bak ze een paar minuten.
Doe de pruimen in een steelpan en kook ze ongeveer 10 minuten. Verder het water en laat ze goed uitlekken. Doe ze terug in de pan en voeg een beetje olie toe, kaneel en suiker en laat ze konfijten.
Je kunt de olijven zo erbij serveren of ze ook in een pannetje voor een paar minuten laten koken met het saus van de vlees.

Neem een bord en doe in het midden het vlees, beetje van de saus en eromheen de paprika's, pruimen en olijven.

Lamsbout met mihoen, champignons en krieltjes

Benodigdheden:

Lamsbout
3 uien
4 teentjes knoflook
Gemengde olie
Bosje koriander
Bosje peterselie
1 knorr blokje voor vlees
Zout
2 theelepels peper
2 theelepels komijn
2 theelepels gember
2 theelepels paprikapoeder
Beetje chillipeper
Saffraan
2 theelepels vleeskruiden
1 theelepel rass el hanout

Mihoen
Koriander fijn gesneden
Beetje citroensap
Olijfolie
Paprikapoeder
Zout
Peper
Gember
Grove peper/sambal
1 geperste knoflook

Champignons
Gemengde olie
Nootmuskaat
Komijn
Peper
Chillipoeder
Zout
Fijngesneden koriander

Krieltjes
Fijngesneden koriander
Zout
Aardappelkruiden
Peper
Saffraan beetje
Gember
Paprikapoeder
Chilipoeder
Knoflookpoeder/geperste knoflook

Bereiding vlees:
Maal de ui fijn en de koriander en peterselie. Maak in een kom de marinade en marineer hiermee de lamsbout, nadat je deze hebt gewassen en hebt laten uitlekken. Snijd kleine sneetjes in het vlees en vul dit met de marinade. Je kunt het beste de lamsbout een nacht van te voren marineren en het laten intrekken voor 1 nacht in de koelkast. Wikkel de lamsbout wel in aluminiumfolie doe de marinade erboven op. De volgende dag haal je de lamsbout uit de folie en leg je deze in een grote pan met de marinade. Vul de pan met water, de lamsbout moet er net niet onder liggen. Zet het vuur op z'n hoogst en keer de lamsbout om de half uur om. Laat het ongeveer anderhalf uur tot 2 uur koken, tot het gaar is en het vlees makkelijk van de bot af te krijgen is. Doe de lamsbout daarna in een ovenschaal en gril het voor ongeveer 20 á 30 minuten.

Bereiding mihoen:

Kook water en doe deze met de mihoen in een kom en laat het opwellen. Laat het daarna uitlekken en knip de mihoen in stukjes. Maak ondertussen de marinade en voeg dit toe aan de mihoen. Je kunt de mihoen nog even aanbakken in een koekenpan of in aluminiumfolie doen en dan in de oven met de lamsbout.

Bereiding champignons:
Snijd de champignons in stukjes of met een dunschiller. Bak dit in een koekenpan, voeg de kruiden toe en laat het nog even bakken voor een paar minuten.

Bereiding krieltjes:
Marineer de krieltjes met de kruiden en bak ze gaar in een koekenpan of doe ze in een ovenschaal en bak ze gaar in de oven.

Serveer de lamsbout met de champignons, mihoen en krieltjes en de saus er apart bij. Lekker met een frisse salade.